INSER LIABN FRAU TRITT

Just aso hoaßt die hülzane Kapelln auf'n Tonnwold drobn. Die sä Kapelln liegt hochmächti drobn in der Oanschicht, und a Keuschn vo11 rare Leut steht a gleim danebn.

In Summaszeitn war s wohl nit unebn drobn, owar an Hogn hot s allweil. D'Sunn geht eah o von Michäli bis Josefi; und wonn s amol scheint, holt ah nur grodvon oanlafe bis Mittog.

Auf da Roas zar ihra Moahm Elisabeth soll insa liabe Frau zäm vabei grittn sein, sogn d'Leut, und ma mog heunt nu d'Fuaßstapfa von Esl segn,den s dozumol grittn hot. In den Fuaßstapfan drein findt man ollweil a reins Wasserl. Ma woscht si gern d'Augn damit aus, weil s a gor heilsoms Wossa sein soll.

Quelle: Sagen, Märchen und Legenden - in der Mundart des niederösterreichischen Viertels ober dem Wienerwald,
aufgeschrieben von Eduard Ignaz Freunthaller, (1849 - 1921).
Privatdruck von Heimo Freunthaller, 1990