DAT ÜLLEKE 8

Då was einmål ein rîke Gråf. Dê stund des Middachs Klock twêren up ûe dunn frueschtückt hei eister. Ûe wenn hei frueschtückt harr, dünn nåm hei sich sîne Hunn våer ûe tressîrte dê.

Des Åbends, wenn dat duesde wåd, dunn tôch hei up Jacht mit sim Lîfjêger ûe den annern Jêger. Eis jing hei uk wedder up Jacht, då troef hei sone grôte Hirsch an. Disse hebbn sei jågt dê ganze Nacht ûe dê ganze Dach bät dê andre Nacht Klock twölbe. Dunn kêmee sê an dê Mîlebârch, dê lijjt dår dicht anne Rêj bî Låbs (Rega bei Labes), ûe då was êr dê Hirsch mit einem Mål ût dê Ôgne verschwunne.

Dunn stund a kleie Ülleke våer êr ûe dê froch ê, wat sê soekten. Sächt dê Graf: »Wî soeke dê grôte Hirsch«, ûe dunn sächt dat Ülleke: »Dê is båwen inne Luft, ûe dê söjji nû bät anne jüngsde Dach jåge.«

Mündlich aus Marienfließ, Kreis Saazig.

8 Ülleke = Zwerg.